top of page
Schermafbeelding 2020-11-02 om 13.21.07.

THERAPIE 

 

Wees welkom met je angst, verdriet, onzekerheid of boosheid, maar zeker ook met je verlangen naar anders, meer of beter ...

  • Voel je je al langere tijd niet goed? 

  • Zit je niet lekker in je vel?

  • Heb je verdriet? Of ben je boos? Of voel je juist niets meer?

  • Loop je tegen de muren op van onrust of machteloosheid?

  • Ben je voortdurend moe of voel je je vaak futloos?

  • Heb je last van grote ups en downs? 

  • Heb je het gevoel dat je met niemand echt kan praten?

  • Heb je veel meegemaakt vroeger of de laatste periode ...

Het vraagt vaak veel moed om de stap te zetten naar begeleiding. In therapie kun je je bewust worden van hoe het nu eigenlijk écht met je gaat en waar je behoefte aan hebt. Je leert vastgeroeste patronen herkennen en los te laten, andere keuzes te maken en op een andere manier in het leven te staan.

GESTALTTHERAPIE

Volgens de Gestalttheorie is contact even noodzakelijk voor mensen als zuurstof en water. Gestalttherapie is dan ook de therapie van het contact. Uitgangspunt is dat een mens een onlosmakelijk onderdeel is van zijn omgeving die gezin, werk, vrienden en de rest van de wereld omvat. Mensen ervaren psychische problemen wanneer het contact met hun omgeving verstoord is en ze niet in staat zijn om dat te herstellen. Deze opvatting is anders dan die van de meeste psychotherapieën die psychische problemen zien als een verstoring van het geestelijk evenwicht.


De Gestaltbenadering staat niet enkel bij jouw problemen zelf stil, maar legt juist meer nadruk op de manier waarop je ze ervaart, welke betekenis ze hebben in jouw leven en hoe je ermee omgaat. We richten onze aandacht op wat je zintuigen waarnemen en wat je lijfelijk ervaart. Dat geeft vaak een passender antwoord op levensvragen dan je gedachten. Door je te concentreren op het lichamelijke en zintuiglijke, leer je opnieuw contact maken met je eigen beleving en leer je op een creatieve manier met je problemen omgaan.
Gestalttherapie is daarom een boeiend proces, dat soms pijnlijk en confronterend is, maar ook humoristisch en bevrijdend.

SAMENWERKING

We werken graag samen met je huisarts of psychiater. We bespreken dit tijdens de intake.

bottom of page