6B8A1C5C-8DB8-4D75-AA33-38BF83E459B3_1_1

  

VEERLE MAES

 

Ik werk met een basisdiploma Sociaal Cultureel Vormingswerk sinds 1995 als begeleider van jongeren, in Bijzondere Jeugdzorg, Jeugdwelzijnswerk Antwerpen-Zuid en Borgerhout, een tocht naar Santiago De Compostella met Oikoten, en sinds 2008 in de Wissel vzw in Leuven.

Sinds mijn jeugdjaren koos ik steeds om met jongeren in heel kwetsbare situaties te werken. Ze spiegelden me en zetten me aan om authentiek in contact te gaan, zelf ook te groeien en te ontwikkelen als begeleider en als mens.  Het bracht me oa bij de opleiding “Begeleiden van Ervaringsgerichte Processen van Individuen en Groepen” bij Outward Bound.

Deze begeleidingsstijl begon ik te combineren in het werken met assistentie van paarden. Ik volgde de Equine Assisted Therapy opleiding aan UCL Louvain La Neuve, faculteit Psychologie en startte binnen de Wissel in 2013 een eigen paardenproject met zowel een intern als extern aanbod, met ontspannende activiteiten, over coaching tot therapie en vorming Equine Assisted Therapy. Ik ben daar projectverantwoordelijke en werk intussen met een team Equitherapeuten en paardeninstructeurs.  

In 2019 rondde ik de opleiding Gestalttherapie aan het IVC af. Dit en het werken in Pasas Therapie en Coaching verdiepen de weg nog verder.